Glastak för uterum

Med ett glastak till ditt uterum får du ett helt annat ljusinsläpp och rymd än om du väljer att ha andra typer av tak. Du får även möjlighet att låta himlen bli en del av ditt uterum!

Glastak till uterum
– ge uterummet en känsla av rymd

När du sätter in ett glastak till ditt uterum får du en helt annan känsla. Ljusinsläppet går från glaspartierna och upp till taket som släpper in solen eller natthimlen och ger intrycket av att himlen är en del av uterummet. Vissa upplever att glastak är mer ljudisolerade och släpper inte igenom lika mycket ljud när det till exempel regnar kraftigt.

Välj det tak som passar uterummet bäst

När du ska välja vilket glastak du ska ha till ditt uterum ska du utgå efter vilken typ av glaspartier du har. Det finns ingen anledning att ha ett tak i 3-glas när du har 1-glas i dina glaspartier. Till våra uterum kan du välja mellan 2- och 3-glas på samma sätt som du kan välja vilket glas du ska ha i partierna. En av de stora fördelarna med att ha ett glastak till ditt uterum är att det inte knäpper och spänner så som kanalplast gör vid temperaturväxlingar.

Glaspartier och glastak till uterummet får ljuset att flöda

När du väljer att ha både glaspartier och glastak i uterummet har du inget som hindrar solen från att lysa upp och släppa in ljuset och värmen. Den här kombinationen gör inte heller att du har ett tak som bryter av utsikten eller kan uppfattas som störande av det estetiska när du väl sitter i uterummet.

Olika glasval

Det finns olika glasval som du kan göra när du ska sätta in ett glastak till uterummet. Standard på taket är alltid en glasskiva som är härdad och laminerad men det finns vissa tillval du kan göra för att få egenskaper på glastaket som du vill ha. Du kan välja att köpa ett glastak som är självrengörande eller om du vill ha solstopp.
Det du ska tänka på med självrengörande glas är att de kräver et stor mängd vatten och en lutning som gör att vatten och smuts kan åka av ordentligt.
Även om ett glastak kan vara fint och ge bra med ljus kan solens strålar i vissa lägen uppfattas som störande. Detta kan man åtgärda genom att i stället sätta in solstoppsglas. Ett glastak med solstopp bidrar till att ge ett behagligt klimat i uterummet genom att reducera värmeinstrålningen.

Har du några frågor eller vill ha mer information om våra glastak? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Se mer ur vårt breda sortiment!

Hittade du inte det du sökte eller är du bara nyfiken på mer? Knapparna nedan tar dig till våra andra produkter!

Puro

Uterum

TuttoVetro

Skjutpartier

Vikparti S40

Vikpartier

Vikparti s75

Fasadpartier

AURA Dome™

Kupoler

Takelement

Glamping

Oskura Waterproof

Pergola

Växthus Emilia 8,2 kvm

Attefall

Glasräcke

Glasräcken

Terrassmarkis

Markiser

Brafab Vallda

Möbler

Solamagic FREE+

Tillbehör