För oss på AllVy Uterum är det viktigt för oss att vi kan leverera en glasad produkt som är säker för dig och din familj och som följer Boverkets regler gällande glassäkerhet i hemmet. Därför ska du alltid välja så kallat säkerhetsglas framför fönsterglas, även kallat planglas. I vårt sortiment är våra produkter med antingen härdat eller laminerat glas som standard.

Vad innebär härdat glas?

En yta med härdat glas är väldigt stark och tålig samtidigt som glaset tål stora temperaturväxlingar på upp till 250 grader. Detta är särskilt bra för glaspartier som sitter i uterum eller på andra ställen som till viss del kan vara i skugga under en varm sommardag.

Härdat glas granulerar

När härdat glas går sönder granulerar det i tusentals små bitar i stället för att bli stora vassa skärvor som du kan skada sig på. Dessa små bitar är inte lika vassa som glasskärvor vilket gör att risken för skärskador är betydligt mindre.

Vad är laminerat glas?

Laminerat glas består av två glasskivor med mellanliggande seg plastfolie. När glaset går sönder sitter de vassa glasbitarna fast i plastfolien och minskar risken att skära sig på glaset. En fördel med laminerat glas är att de ger ett UV-skydd, solens skadliga UV strålar kan inte tränga genom glaset vilket är bra för dig som sitter i ett uterum. Det innebär också att textilier inte bleks eller åldras av solljuset.

Bra inbrottsskydd

En fördel med laminerat glas är att det ger ett högre inbrottsskydd. Detta på grund av att plastfolien mellan glasen är så pass seg att den är väldigt svår att ta sig igenom samtidigt som risken för skärskador finns. Detta är något att hålla utkik efter när du till exempel vill ha ett fasadparti.

Kvalitet på glas

Inför ditt köp av glas, för så väl vikpartier som glastak, rekommenderar vi att du köper av någon som har europeiskt CE-märkt glas. Den här märkningen är en stämpel på att glaset ska hålla sin utlovade säkerhetsnivå och därmed utlovad kvalitet.

Specialbeställning av glas

Ibland kan man vilja ha något som inte är helt enligt standard som exempelvis härdat-laminerat glas eller värmeförstärkt glas. Det kan också vara så att du kanske vill ändra det estetiska utseendet på glaset genom att ändra glasets färg, lägga på en vit film, blästra dem eller till och med ha ett digitaltryck.

Givetvis är detta något vi kan ordna till dig, bara kontakta oss med dina önskemål!

Puro

Uterum

TuttoVetro

Skjutpartier

Vikparti S40

Vikpartier

Vikparti s75

Fasadpartier

AURA Dome™

Kupoler

Takelement

Glamping

Oskura Waterproof

Pergola

Växthus Emilia 8,2 kvm

Attefall

Glasräcke

Glasräcken

Terrassmarkis

Markiser

Brafab Vallda

Möbler

Solamagic FREE+

Tillbehör