Vikdörrar till uterummet

Vikdörrar till uterummet eller fasaden kan vara både en praktisk och visuellt tilltalande lösning. Vad är det du bör tänka på när du beställer ett parti med vikdörrar? Vi hjälper med en överskådlig lista!

AllVy Vikdörrar
– vad är viktigt att tänka på?

När du installerar vikdörrar till ditt uterum finns det lite olika faktorer du behöver tänka på. Förutom vilka mått du behöver är det också viktigt att du har bestämt under hur står del av året du vill nyttja ditt uterum. Det är nämligen detta som bestämmer isoleringsförmågan på vikdörrarna.

Vilket glas bör du välja?

Vikdörrar med enkelglas (1-glas) är så kallade sommarpartier och bör därför installeras om du bara ska använda ditt uterum under sommarhalvåret.
Vill du däremot kunna förlänga säsongen i uterummet bör du i stället välja ett parti med 2-glas.
För uterum som ska användas mer som en tillbyggnad är det rekommenderat att välja vikdörrar i 3-glas. I vissa undantagsfall kan det räcka med 2-glas där aluminiumprofilerna har en hög isolerförmåga.

Öppna dina vikdörrar till uterummet som du vill

AllVy Uterums vikdörrar till uterummet kan nästan helt och hållet göras helt efter dina mått. Det som kan begränsa är glasets kapacitet, något vi tillsammans kan hitta lösningar på. Du kan också välja om vikdörrarna ska öppnas inåt eller utåt och hur dörrarna ska öppnas upp. Välj om alla dörrar ska packas på en sida eller om du vill dela och ha ett dörrpaket på var sida, det är helt upp till dig.

Vill du kunna låsa dina vikdörrar?

Beroende på hur du väljer att öppna dina vikdörrar kan du också välja hur du kan låsa dem. Vi har olika varianter på låsbara handtag som gör partiet med vikdörrar säkrare.

Slutligen – vilken kulör?

Nu när du har bestämt de mer tekniska detaljerna är det äntligen dags för det sista steget – välja kulör på dina vikdörrar. Vi har 12 olika kulörer att välja mellan där alla är en del av vårt standardsortiment. Det är just färgen som sätter den sista prägeln, ska vikdörrarna gå i samma kulör som resten av uterummet eller ska de sticka ut och i stället vara i en annan färg? Här är det du som sätter gränserna.

Vi finns med dig i processens alla steg, om du vill och behöver.

Se mer ur vårt breda sortiment!

Hittade du inte det du sökte eller är du bara nyfiken på mer? Knapparna nedan tar dig till våra andra produkter!