Växthus i trä

Är det dags att sätta upp ett växthus på tomten? Varför inte ha ett i trä eller en av våra kupoler som växthus. Oavsett vad du söker har vi dem i olika storlekar så du kan hitta något som matchar ditt odlarintresse!

Växthus i trä
– låt odlingen ta form

Att sätta upp ett växthus på tomten och därmed ge sina grönsaker och blommor bättre förutsättningar blir att vanligare. Det finns en uppsjö av olika modeller och material att välja bland. Det gör att du lättare kan hitta något som passar dig och odlingen.

Vilka behov behöver ditt växthus fylla?

Innan du köper ett växthus i trä eller annat material behöver du tänka på hur du vill använda utrymmet. Ska det bara vara en plats för dina växter eller vill du kunna ha möjligheten att sitta där också? Det kan också vara bra om du försöker tänka ut ungefär hur mycket du ska odla och därmed hur mycket plats du behöver. En annan sak som kan vara värd att tänka på är hur du ska plantera, ska allt stå i krukor eller vill du kanske ha det direkt i marken? En fördel med att låta allt stå i krukor är att du lättare kan flytta runt plantorna innan de vuxit sig för stora. Du slipper också gräva djupa rabatter ner i marken för att ge rötterna de utrymme de behöver.

Klassiskt med växthus i trä?

Är du ute efter ett växthus som är mer klassiskt i sitt utförande har vi den fina modellen Emilia i tre olika storlekar från välkända Palmako. Den här modellen är i trä och ger ett väldigt klassiskt intryck. Något som är viktigt att tänka på när du köper ett växthus i trä eller andra organiska material är att de tål väder och vind, så om du har en träkonstruktion behöver den vara behandlad. Antingen med tryckimpregnering eller någon annan behandling.

Eller vågat växthus i form i kupol?

Tycker du att det är roligt att använda lite annorlunda former kan det vara värt att titta på att ha en kupol som växthus. Oavsett vart i trädgården den står kommer kupolen dra blickarna till sig. Välj mellan en redan färdig kupol eller bygg en själv med hjälp av Star Connectors som finns i olika material. Med en kupol som växthus kan du vara väldigt kreativ med hur du placerar ut växter och ett eventuellt möblemang.

Tycker du det känns svårt att välja om du ska ha ett växthus i trä eller en kupol? Kontakta oss så hjälper vi dig med ditt val!

Se mer ur vårt breda sortiment!

Hittade du inte det du sökte eller är du bara nyfiken på mer? Knapparna nedan tar dig till våra andra produkter!

Puro

Uterum

TuttoVetro

Skjutpartier

Vikparti S40

Vikpartier

Vikparti s75

Fasadpartier

AURA Dome™

Kupoler

Takelement

Glamping

Oskura Waterproof

Pergola

Växthus Emilia 8,2 kvm

Attefall

Glasräcke

Glasräcken

Terrassmarkis

Markiser

Brafab Vallda

Möbler

Solamagic FREE+

Tillbehör